Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Belastingadvies

Wij kunnen u adviseren bij allerhande aspecten tijdens diverse ondernemingsfasen. Hierbij kunt u denken aan de keuze van rechtsvorm, aan bedrijfsoptimalisatie en aan bedrijfsovername.

Keuze rechtsvorm

Het is van belang dat uw onderneming gevoerd wordt vanuit de bijpassende rechtsvorm, aangezien dit verschillende fiscale en of juridische voor- en nadelen heeft. Hierbij is tevens de fase waarin uw onderneming zich bevindt van groot belang.

Vaak vindt de start plaats door middel van het oprichten van een eenmanszaak onder andere doordat een eenmanszaak diverse fiscale voordelen biedt aan startende en kleine ondernemingen.

Bij ontwikkelingen kunnen wij u in alle fasen van dienst zijn met (een andere) keuze van rechtsvorm.

Om na te gaan of de rechtsvorm van uw onderneming nog de juiste is kunt u contact met ons opnemen.

Bedrijfsoptimalisatie

Groei van de onderneming kan resulteren in de gedachte (of wens) om uw bedrijfsstructuur te optimaliseren. Bijvoorbeeld om de eenmansonderneming om te zetten in een besloten vennootschap (B.V.) om zo juridische aansprakelijkheid te verminderen en een fiscaal zo voordelig mogelijke constructie te krijgen.

Neem gerust contact met ons op indien u speelt met die gedachte.

Bedrijfsovername

Indien u na een intensieve periode van ondernemen toe bent aan het laten overnemen van uw onderneming dan zijn er mogelijkheden om dit op de fiscaal meest verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. In veel gevallen kan, onder voorwaarden, namelijk beroep worden gedaan op fiscale faciliteiten. Faciliteiten die voordelen bieden bij verkoop, bedrijfsopvolging of staking van de actieve onderneming.

Tijdig “voorsorteren” is hierbij van groot belang in verband met mogelijke termijnen. Zo is het bij het eventueel laten overnemen door (één van uw) kinderen zaak dat die al (meer dan) drie jaar op de loonlijst staan en dus tevens (meer dan) drie jaar werknemer zijn in de onderneming.

Bent u toe aan het laten overnemen van uw onderneming en aan het nodige advies daarbij qua stappen- en tijdsplan, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?