Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Coaching

Met beide benen op de grond werken aan persoonlijk leiderschap!
Coaching is niet nieuw, het bestaat al sinds jaar en dag. Dat komt omdat coaching ook daadwerkelijk iets te bieden heeft. Wanneer neem je als mens de tijd om eens echt over jezelf na te denken en met jezelf aan de gang te gaan? Om af te rekenen met die zaken die je veel energie kosten in plaats van je te richten op de energiegevers?
Als werknemer, maar ook in privé situaties, lopen we wel eens tegen situaties aan waarin wij geconfronteerd worden met tegenstrijdige gedachten en handelingen. Aan de buitenkant kunnen we bijvoorbeeld zelfverzekerd overkomen, terwijl onze gedachten ons onzeker kunnen maken: heb ik de juiste keuze gemaakt, waarom kom ik zoveel weerstand tegen, wat had ik moeten doen om de mensen toch mee te krijgen… Zo zijn er nog veel meer gedachten te bedenken. Het vervelende is dat er in deze situaties ook vaak emoties bij komen kijken. Deze kunnen uiteindelijk zo sterk zijn dat wij er in verstrikt kunnen raken. Wat rest ons anders dan dichtslaan, geïrriteerd of boos reageren, of misschien wel uit de situatie weglopen? Kortom: bevriezen, vechten of vluchten?
En toch zitten deze emoties er niet voor niets. Als we er op een andere manier naar leren luisteren, als je ze gebruikt waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn, kun je afrekenen met de oorzaak van die negatieve gedachten. Sterker nog, als je op een andere manier leert omgaan met deze emoties, dan kom je steeds meer in je kracht te staan!

Persoonlijk Leiderschap
Met het coaching model ‘De Vijfde Stap’© gaan we aan de slag om de oorzaak van negatieve gedachten én van emoties te achterhalen om er voor goed mee af te rekenen. In persoonlijke, spiegelende en analyserende gesprekken gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan en zoeken we samen naar concrete handvatten om er mee af te rekenen. Daarbij gebruiken we de dagelijkse praktijk als oefenmateriaal om anders om te gaan met datgene wat ons voorheen zo in de weg zat. Het gevolg? Voelen en denken meer in balans, ervaren dat kwetsbaarheid een sterkte is, meer energie, meer vrijheid, de flow ervaren… kortom: in je kracht gaan staan!

De Vijfde Stap
De vijfde stap is de coaching methodiek die wij al jaren inzetten om mensen in korte, intensieve trajecten te coachen. Het is een bewezen en zeer werkbaar coaching model dat inzichten geeft in de ogenschijnlijke tegenwerking tussen het hoofd (ego) en het gevoel (intuïtie). Met concrete handvatten wordt afgerekend met de oorzaak van deze tegenwerking en word je in staat gesteld om je hoofd en je gevoel met elkaar te laten samenwerken. Een coaching traject met de vijfde stap is geen lang traject. In minder dan 5 gesprekken zien de mensen in jouw omgeving al daadwerkelijke verandering!

Wat kunnen wij voor u betekenen?