Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Bedrijven steeds vaker tegen hoge prijzen verkocht – Middenduin Corporate Finance

Uit een bericht van het Financieel Dagblad blijkt dat veel ondernemers hun bedrijf te koop zetten

vanwege de hoge prijzen op de overnamemarkt. Ook is er een groei te zien van kopers gevestigd in het buitenland. Bedrijven met een stabiele en voorspelbare kasstroom kunnen hoge prijzen verwachten voor hun bedrijf aangezien voor deze overnames relatief gemakkelijk de benodigde financiering te arrangeren is.

Het aantal kopers uit het buitenland is het afgelopen kwartaal gegroeid van 74 naar 101. Dat komt enerzijds omdat er meer buitenlandse private equity partijen in Nederland actief zijn. Daarnaast zijn buitenlandse bedrijven ook meer op zoek naar branchegenoten of leveranciers in Nederland om over te nemen.

Ook in onze praktijk merken wij een toename van het aantal bedrijven dat wordt verkocht. Indien u actief wordt benaderd voor een mogelijke verkoop en u geïnteresseerd bent in een mogelijke verkoop is het van belang een gedegen analyse te maken in hoeverre de interesse de optimale uitkomst biedt voor u als ondernemer. Een waardebepaling van uw onderneming geeft hierbij veel inzicht. Op basis hiervan kan vervolgens worden besloten of uitsluitend gesprekken met de geïnteresseerde partij gewenst zijn of om toch een gedegen verkooptraject te starten en meer partijen te benaderen voor een overname.

Middenduin Corporate Finance heeft al 15 jaar ervaring in het begeleiden bij overnames op financieel en juridisch gebied. Wil je een keer van gedachte wisselen over een mogelijke verkoop van uw onderneming? Neem dan gerust contact met ons op!

Marloes Schuurman (marloes.schuurman@middenduin.nl)

Bart Ruitenbeek (bart.ruitenbeek@middenduin.nl)

Tel: 033 – 450 2010

Wat kunnen wij voor u betekenen?