Enter your keyword

Schrijf in en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Crowdfunding: met ChargePark wordt de elektrische auto pas echt gebruiksvriendelijk!

Nederland telt steeds meer ‘stekkerauto’s’: hybride en elektrische auto’s die moeten worden opgeladen. Een fantastische, milieuvriendelijke ontwikkeling met helaas één fors probleem: er is een schreeuwend tekort aan oplaadpunten. Dat wil ChargePark oplossen met een netwerk van voordelige laadpalen aan huis of op een bedrijfsterrein. Doet u mee?
ChargePark is een initiatief van Herman Mannaerts en Robert-Jan Brouwer. Herman heeft vanuit zijn beroep als arts veel te maken met de schadelijke gevolgen van fijnstof voor de individuele- en volksgezondheid. Het is voor hem een belangrijke motivatie voor het ChargePark initiatief. Robert-Jan is als directeur van Chargepoint, een bedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s, al jarenlang actief in de laadbranche.

ChargePark is Nederlands eerste community voor rijders van hybride en elektrische auto’s die hun laadpalen met elkaar delen op een unieke manier. De laadpalen zijn eenvoudig te lokaliseren en reserveren met de mobiele ChargePark app. Doordat gegarandeerd gebruik wordt gemaakt van groene energie, door groene stroomproviders of stroom uit eigen zonnepanelen, wordt het milieu en onze gezondheid daar eveneens beter van. De eigenaar van de laadpaal verdient aan haar laadpaal en de elektrische rijder beschikt plots over een veel groter netwerk van groene oplaadpunten wat de actieradius fors uitbreidt. Door de mogelijkheid om van tevoren te reserveren ontstaat er geen ergernis meer over bezette publieke laadpalen. ChargePark staat voor parkeren dichtbij uw bestemming met 1 goedkoop laad-, parkeer- en reserveertarief. Bovendien geeft ChargePark een goede terugleververgoeding voor zonne-energie, als de saldeerregeling gaat verdwijnen. Kortom, alleen maar winnaars.

ChargePark wil binnen drie jaar 1.500 oplaadpunten operationeel hebben, te beginnen met 300 in het eerste jaar. Om de opstartkosten te dekken en de eerste 200 laadpalen vooruit te kunnen financieren, hebben we 125 duizend euro nodig. Met de crowdfunding campagne op CrowdAboutNow willen we mensen bereiken die net als wij vinden dat elektrisch rijden toegankelijker moet worden. Bovendien kunnen de eerste 200 nieuwe eigenaren van onze laadpalen instappen met een zeer aantrekkelijke korting (tot wel 50%). Zo kunt u een laadpaal aanschaffen die u in enkele jaren terug verdient. U kunt dus financieren maar ook participeren!

Investeren in ChargePark kan nu op Crowd About Now.

Wat kunnen wij voor u betekenen?