Bijna alle verkochte producten worden gemaakt binnen 50 km om Het Lokaal. Het Lokaal staat voor Puur, Vers Eten en biedt een podium aan producten uit de streek.

Middenduin is mede-oprichter van Het Lokaal. Vanaf de start betrokken bij het uitwerken van het business plan en het ophalen van de benodigde financiering voor de opstart van Het Lokaal. Nog altijd is Middenduin betrokken op financieel (boekhouding en CFO) en HR vlak bij deze dagelijkse Streekmarkt. De betreffende passage over Het Lokaal in het FD leest u hieronder.

Naar Amersfoort voor een rafelrandje en een bakkie van Boot
Amersfoort wordt weleens omschreven als de meest gemiddelde stad van Nederland. En natuurlijk is er die statige stadspoort en zijn er die mooie middeleeuwse muurhuizen, maar de stad heeft een heus rafelrandje, dat de moeite van een kleine ontdekkingstocht waard is.

In de oude Prodent-fabriek is de afgelopen jaren een bruisende ¬microstad ontstaan vol werkplaatsen en ateliers. Waar vroeger de tubes tandpasta gevuld werden, wordt nu aan fietsen gesleuteld, glas geblazen en gekookt op stoere houtkachels.

Begin de dag bij Het Lokaal, café en streekmarkt ineen. Je vindt er toppers als hete sauzen van Sambal Bert, Jonagold-appelstroop van De Stroopstooker en het prijswinnende brood van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers. In de bakkerij worden workshops zuurdesembrood bakken gehouden. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een stuk eigen ‘moederdeeg’ en de geheimen van meesterbakker Carel Elsenburg.

Boot Koffie heeft een branderij in Het Lokaal en ook daar valt van alles te leren. Er worden proeverijen gehouden en workshops latte art. Volgens kenners is de koffie van Boot het lekkerste bakkie van Nederland, dus neem vooral een to go mee voor je verder wandelt door De Nieuwe Stad, een bedrijventerrein in het Oliemolenkwartier.

Het volledige artikel ‘Deze steden moet je bezoeken’ lezen? Kijk dan op FD.nl.