Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Hoe beperkt u de schade van het corona-virus voor uw onderneming?

Vandaag werd bekend dat de overheid meerdere maatregelen neemt om het MKB te ondersteunen.

Zo wordt onder andere de regeling voor werktijdverkorting uitgebreid, kan belasting betalen in bepaalde gevallen uitgesteld worden en wordt de borgstellingsregeling voor ondernemers met corona-problemen versoepeld. Hoe kunt u als ondernemer op korte termijn actie ondernemen en de benodigde stappen hiervoor zetten?

Logischerwijs heeft u als ondernemer veel vragen. Vragen zoals: Wat kan ik zelf doen om de schade te beperken? En wat zijn in mijn situatie de mogelijkheden om een financiële compensatie te ontvangen voor geleden of nog te lijden schade? Of misschien ziet u juist kansen voor uw business in de huidige marktsituatie en vraagt u zich af hoe u nu de randvoorwaarden kunt regelen om deze kansen aan te pakken?

Wij kunnen u onder andere adviseren bij de volgende vragen:
  1. Wat mag ik wel én wat mag ik niet van mijn personeel verwachten in deze tijd? Mag ik zaken eisen of zaken verbieden, zoals verplicht korter werken tegen minder salaris?
  2. Welke strategische maatregelen kan ik doorvoeren in mijn onderneming om de (financiële) impact te verlagen?
  3. Komt mijn onderneming in aanmerking voor de verschillende overheidsmaatregelen? Hoe vraag ik werktijdverkorting aan voor mijn personeel? Kan ik uitstel van betaling krijgen voor de verschuldigde belasting? 
  4. Wat zijn de mogelijkheden om (tijdelijke) hick-ups in mijn liquiditeit op te vangen? Komt mijn onderneming ook in aanmerking voor de BMKB borgstellingsregeling? Welke (kortlopende) financieringsmogelijkheden zijn er voor mijn onderneming? 
Heeft u één of meerdere vragen? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen of een van onze andere collega’s. Wij denken graag met u mee!

Middenduin Groep
info@middenduin.nl
033 – 450 20 10

Personele vragen
Edwin Heus

edwin.heus@hrmore.nl
06 – 55 85 28 48

Financieringsvragen
Bart Ruitenbeek
bart.ruitenbeek@middenduin.nl
06 – 19 96 37 42

Belastingtechnische vragen
Herman van Doorn
herman@sidler.nl
06 – 22 44 42 49

Administratieve vragen
Erwin Polhout

erwin.polhout@middenduin.nl
06 – 27 86 51 69