Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

stock-4

Middenduin adviseert Zorg van de Zaak bij overname Winnock

Middenduin heeft Zorg van de Zaak Netwerk geadviseerd bij de overname van Winnock. Onderstaand het op de website van Zorg van de Zaak gepubliceerde persbericht.
Winnock gaat deel uitmaken van het Zorg van de Zaak Netwerk. Moederbedrijf Achmea en Zorg van de Zaak hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het re-integratie- en revalidatiebedrijf. De transactie past in de strategie van Achmea om zich te concentreren op haar kernactiviteiten. Het aanbieden van re-integratie- en revalidatiedienstverlening is juist wel een kernactiviteit van Zorg van de Zaak. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Winnock is in 1989 opgericht onder de naam Rug AdviesCentrum (en in 2002 omgedoopt tot Winnock). Achmea is sinds 2000 aandeelhouder. Het bedrijf is al jaren marktleider op het gebied van duurzame re-integratie en revalidatie. Met tien vestigingen verspreid over het land heeft Winnock landelijke dekking. Winnock heeft circa 140 medewerkers (100 fte), waaronder medisch specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen.

Marius Touwen, directeur van het Zorg van de Zaak Netwerk, is blij met de komst van de medewerkers van Winnock. “De interventies die Winnock levert sluiten goed aan op de problemen van medewerkers en belemmeringen die zij ervaren rondom inzetbaarheid. Dankzij een multidisciplinaire aanpak met een intensief programma en persoonlijk afgestemde begeleiding, re-integreren medewerkers weer succesvol in het eigen werk. De werkgever wordt nauw betrokken bij de re-integratie waardoor er ook duurzame werkhervatting wordt gecreëerd. Een waardevolle aanvulling op onze expertisebedrijven die bijdraagt aan het werkgeluk van medewerkers.”

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea richt zich primair op het aanbieden van verzekeringen en aanverwante producten, pensioenvoorzieningen en vermogensbeheer. Met de verkoop van Winnock geven we uitvoering aan onze strategie om ons te richten op onze kernactiviteiten. Voor Winnock biedt de overgang de mogelijkheid zich door te ontwikkelen, in bijvoorbeeld de revalidatiezorg. Ik vertrouw erop dat onze collega’s in de nieuwe omgeving goed tot hun recht komen.”

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. Partijen verwachten de transactie in het 4e kwartaal van 2016 af te ronden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?