Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schade door Corona? Dit zijn uw mogelijkheden!

Het nieuws over Corona verandert met het uur. Maar wat zijn nu de recent afgekondigde mogelijkheden om uw bedrijfsschade door Corona te beperken?

Wij zetten voor u de (huidige) mogelijkheden op een rij:

  1. Bijzonder uitstel belastingen aanvragen: u kunt mogelijk bijzonder uitstel voor het afdragen van omzet-, vennootschaps-, loon- en inkomstenbelasting verkrijgen. Het is van belang om bij de aanvraag toe te lichten waarom u in de problemen bent gekomen.
  2. Aanvragen werktijdverkorting: u kunt voor uw medewerkers een tijdelijke (en gedeeltelijke) WW-uitkering aanvragen als uw werkzaamheden met minimaal 20% dalen. Meer weten? U vindt alle informatie hier.
  3. Additionele financiering met borgstelling aanvragen: u kunt mogelijk additionele financiering met borgstelling aanvragen via de Borgstelling MKB (BMKB) regeling. De aanvraag voor de BMKB-regeling loopt via geaccrediteerde financiers. Dit is sinds vandaag reeds beschikbaar!
  4. Aanpassen voorlopige belastingaanslagen: als gevolg van de aangepaste verwachtingen voor het hele jaar kunt u mogelijk de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting aanpassen en uw af te dragen voorschot naar beneden bijstellen.

Naast bovenstaande opties worden komende periode naar verwachting meer tegemoetkomingen aangekondigd.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook diverse mogelijkheden die u zelf kunt nemen om de liquiditeit van uw onderneming te beheersen. Zeker in deze tijden adviseren wij u:

  1. Een liquiditeitsplanning voor uw onderneming bij te houden en dit te gebruiken uw onderneming op financieel gebied te sturen;
  2. Te focussen op uw debiteurenbeheer en uw werkzaamheden op tijd te factureren;
  3. Scherp te kijken naar uw voorraad en uw onderhanden werk;
  4. Op tijd de stap te zetten om de mogelijkheden voor additionele financiering te onderzoeken en deze financiering evt. aan te trekken;
  5. Te blijven communiceren met uw crediteuren en/of uw financiers.

Logischerwijs heeft u als ondernemer veel vragen en wilt u weten hoe het in uw situatie zit. Heeft u één of meerdere vragen? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen of een van onze andere collega’s. Wij denken graag met u mee!

 

Middenduin Groep
info@middenduin.nl
033 – 450 20 10

Personele vragen
Edwin Heus

edwin.heus@hrmore.nl
06 – 55 85 28 48

Financieringsvragen
Bart Ruitenbeek
bart.ruitenbeek@middenduin.nl
06 – 19 96 37 42

Belastingtechnische vragen
Herman van Doorn
herman@sidler.nl
06 – 22 44 42 49

Administratieve vragen
Erwin Polhout

erwin.polhout@middenduin.nl
06 – 27 86 51 69