Enter your keyword

Schrijf je in en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schade door Corona? Dit zijn uw mogelijkheden!

Eerder informeerden wij u reeds over de door de overheid afgekondigde maatregelen in het kader van corona. In dit bericht geven wij u meer inzicht in de financieringsmogelijkheden voor uw onderneming en de mogelijkheden op het gebied van personeelsmanagement in tijden van corona.

Wat als de NOW-regeling niet voor u geschikt is?
Wij krijgen verschillende vragen over de mogelijkheden tot kostenreductie. De NOW-regeling biedt in een aantal gevallen best uitkomst, maar er zijn bedrijven die hier toch niet voor in aanmerking komen. Ook zijn er bedrijven die het ondanks de NOW-regeling niet redden, en drastischer ingrijpen wordt dan toch overwogen. Dat kan ook gewoon, want de huidige regelingen kun je als aanvullend beschouwen naast het bestaande arbeidsrecht. Of anders gezegd: het huidige arbeidsrecht kun je nog steeds toepassen. Dit betekent dat er ook andere mogelijkheden zijn om aan personele (kosten)reductie te realiseren. Denk aan het overeenkomen van vaststellingsovereenkomsten, deeltijdontslag of ontslag van vaste arbeidskrachten via het UWV (let op: extra kosten indien u ontslag overeenkomt tijdens de periode dat u tevens gebruik maakt van de NOW-regeling). Let wel, er is geen versoepeling afgekondigd van het ontslagrecht, dus ook hier dien je je aan de wet- en regelgeving te houden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wat zijn de financieringskansen voor overbruggingskrediet?
Ook zijn er ondernemingen waar, ondanks de verschillende regelingen en kostenreducties, behoefte is aan (tijdelijke) extra financiering om deze crisisperiode te overleven. Ook hiervoor zijn diverse maatregelen afgekondigd. Zo kunt u mogelijk (additionele) financiering aantrekken met een overheidsgarantie (BMKB-C borgstelling) of komt u in aanmerking voor de Corona Overbruggingslening (COL) die sinds vorige week aangevraagd kan worden. De COL is geschikt voor start-ups, scale-ups en innovatief mkb en het loket hiervoor zijn de verschillende regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Uiteraard adviseren wij u graag vrijblijvend bij uw vragen over de financieringsmogelijkheden van uw onderneming. Hierbij kijken wij met u naar bovenstaande mogelijkheden maar uiteraard ook naar de andere beschikbare financieringsoplossingen!

Logischerwijs heeft u als ondernemer nog veel andere vragen waarover u wilt sparren met één van onze professionals. Heeft u één of meerdere vragen? Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen of een van onze andere collega’s. Wij denken graag vrijblijvend met u mee!

 

Middenduin Groep
info@middenduin.nl
033 – 450 20 10

Personele vragen
Edwin Heus

edwin.heus@hrmore.nl
06 – 55 85 28 48

Financieringsvragen
Bart Ruitenbeek
bart.ruitenbeek@middenduin.nl
06 – 19 96 37 42

Belastingtechnische vragen
Herman van Doorn
herman@sidler.nl
06 – 22 44 42 49

Administratieve vragen
Erwin Polhout

erwin.polhout@middenduin.nl
06 – 27 86 51 69